Onzite bliver til 4 Dimensions. Læs mere her                                                                                                             HD login Ι Remotesupport Ι  Driftstatus

Uniconta case | Femilet

2020 | Uniconta

Enkelt, intuitivt og effektivt

”Velvære indefra” er Femilets løfte til kunderne. Men ordene kunne såmænd også dække meget godt, når det gælder oplevelsen af virksomhedens nye Uniconta-system, fortæller Jonas Højrup Ebbesen, der er Finance Manager hos Femilet.

Det danske lingeribrand, der i dag ejet af det franske Groupe Chantelle, har i Danmark 18 koncept-butikker, en række shop-in-shop forretninger i stormagasinerne Magasin og Salling samt en webshop.

Digitale bilag gør en stor forskel

De krav levede Uniconta op til, viste det sig. Da Femilet først og fremmest håndterer kreditorbogholderiet, var der naturligvis stort fokus på evnen til at håndtere dels de løbende betalingsprocesser, dels afrapportering til både ledelsen i Danmark og til Groupe Chantelle i Frankrig.

”Som kreditorbogholderi er en af vores vigtigste opgaver at få godkendt og betale fakturaer. Her har den helt store forskel været at gå fra fysiske bilag til digitale bilag. I Uniconta bliver alle bilag scannet ind, og derefter udelukkende håndteret via skærmen. Det har ikke mindst gjort godkendelsen meget nemmere. For eksempel har det givet et godt overblik over, hvor en faktura er i processen, lige som en godkender kan se at førstegodkenderen har godkendt. Hele flowet er blevet virkelig smidigt, effektivt og meget intuitivt,” forklarer Jonas Højrup Ebbesen og fortsætter:

”Med et slag på tasken vil jeg tro, at vi er gået fra at bruge 15 minutter på et bilag ned til et par minutter med digitale bilag. Det er virkelig et enkelt system, der har været lige til at gå til. Både for vores tidligere bogholder, der har arbejdet med Navision i mange år, og de nye medarbejdere, der siden er kommet til.”

Hurtig og effektiv afrapportering

For Jonas selv er det især afrapportering og budgetopfølgning, der fylder meget i dagligdagen. Her indeholder Uniconta en lang række Excel-skabeloner, der gør det nemt og hurtigt at inddatere direkte fra Excel til Uniconta og fx opdele afrapporteringen i de grupper, man ønsker.

Når de indrapporterer udgifter, er det nemt at dele dem op i de interne fakturaer, de får fra Holland, og de eksterne fakturaer fra andre leverandører, forklarer han.

”Den effektive overførsel mellem Excel-moduler og økonomisystem gælder også i Unicontas budgetmodul, hvor det er lige så ukompliceret at få data ind og hente dem ud. Før i tiden kunne vi let bruge en halv dag på at opdatere, men nu sker det stort set øjeblikkeligt. Vi laver budgetter 4 gange om året og har løbende opfølgning, så derfor er det i øvrigt også praktisk, at systemet gør det nemt, at sammenligne budgetter.”

Nemt at skifte

I alt har Femilet brugt 10-15 konsulenttimer på uddannelse og indkøring. Det er sket i en blanding af fysisk besøg og fjernundervisning fra Uniconta-konsulenter fra Onzite. 

”Jeg synes, at det har været uproblematisk. Det tog selvfølgelig lidt tid at få overført data fra det gamle system, Navision, til Uniconta, men bortset fra lidt småproblemer med at få nogle specifikke data til at lande helt præcist, har der ikke været alvorlige udfordringer. Det fortjener Onzite IT også en stor del af æren for,” understreger Jonas Højrup Ebbesen.

Er du nysgerrig på Uniconta?

Lyder Uniconta som noget for dig og din virksomhed? Læs mere om Uniconta her

Eller prøv Uniconta gratis i 30 dage – Hent en gratis prøveversion her