Onzite bliver til 4 Dimensions. Læs mere her                                                                                                             HD login Ι Remotesupport Ι  Driftstatus

ERP

2020 | Uniconta

Brug altid 2-faktor

Dette er den komplette guide til ERP (Enterprise Ressource Planning). Nedenfor kan du danne dig et overblik over indholdet og gå til et specifikt afsnit.

Indholdsfortegnelse

 • Hvad er et ERP system? 
 • Hvad kan et ERP system gøre for din virksomhed?
 • Fordele og ulemper ved ERP

Hvad er et ERP system? 

ERP eller Enterprise Resource Planning er et softwareprogram, der kan forbinde alle virksomhedens processer såsom ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem. (Kilde)

Et ERP system er altså et centraliseret IT-program, som skaber samspil mellem forskellige afdelinger og funktioner. Et ERP fungerer som én fælles database, som hele virksomheden har adgang til og løbende opdaterer. 

De primære fordele ved et ERP system er:

 • Samlet database for virksomheden – Skab overblik over din virksomhed
 • Optimering af arbejdsprocesser
 • Fleksibilitet og effektiv drift

Hvad kan et ERP system gøre for din virksomhed?

Det konkrete svar afhænger selvfølgelig af din virksomhed og jeres arbejdsprocesser. Denne artikel giver et overordnet indblik i ERP systemer, og hvad det generelt kan gøre for din virksomhed. 

Din virksomhed bør vælge et ERP system, hvis I kan se værdien i at have alle jeres oplysninger gemt i én samlet database. Det kan automatisere standardiserede arbejdsprocesser og give medarbejdere mulighed for at arbejde hurtigere og mere effektivt. 

Vi anbefaler, at I selv søger information og herefter tager kontakt til en ERP konsulent for at få en individuel vurdering af jeres potentiale.

( en gratis potentiale vurdering hos Onzite ved at klikke “Kontakt os” i bunden af artiklen)

Forbind din virksomheds afdelinger og processer

Der kan være travlt i virksomheder af alle størrelser. Det er derfor vigtigt, at der er overblik og samspil mellem afdelingerne. Her kan ERP være den oplagte løsning. 

Et ERP system er mere end blot et regnskabsprogram. Den kan forbinde afdelingers viden og processer. Et ERP system kan varetage: 

 • Økonomi (fakturering, bogføring, rykkere, regnskab mm.)
 • Produktion
 • Salg & CRM
 • Lagerstyring
 • Indkøb
 • Projektstyring
 • Distribution

Med dette samlet i et program giver det uanede muligheder for optimering og effektivisering. Det kan også udvides efter behov til integration med eksempelvis HR eller e-handel. 

Optimering af arbejdsprocesser gennem integreret ERP

En integreret ERP løsning giver mange muligheder for optimering af arbejdsprocesser. Den kan hjælpe din virksomhed med at drage fordel af moderne teknologier. 

Den kan tage manuelle processer og optimere dem gennem integration, dataudveksling, forenkling og kommunikation. Der er stadig mange virksomheder, som endnu ikke udnytter disse muligheder optimalt og dette giver din virksomhed en unik mulighed for at opnå konkurrencemæssige fordele. 

Når du optimerer arbejdsprocesser, betyder det ikke kun, at du sparer arbejdstimer, men du kan også bedre styre virksomhedens andre direkte og indirekte ressourcer. 

Konkret eksempel for en handelsvirksomhed

Du kan beregne det optimale bestillingstidspunkt for dine varer på baggrund af salgsudviklingen. Herefter kan programmet automatisk sende ordre til leverandører, der sikrer fyldte containere og optimale fragtomkostninger. 

En optimering som ovenstående vil give flere gevinster, hvor de tre største er: 

 1. Din virksomhed vil have flere likvide pengebeholdninger
 2. Din virksomhed har de rigtige varer på lager, når kunderne efterspørger dem
 3. Du behøver ikke at bruge arbejdstimer på at holde styr på dataen og sørge for bestillinger

Forskellen på et ERP system og et regnskabsprogram

Før vi ser på forskellene mellem et ERP system og et regnskabsprogram, skal vi starte med at definere, hvad der menes med et regnskabsprogram.  

Definition af regnskabsprogram:

 “ Et regnskabsprogram er et computerprogram, som optegner og behandler regnskabstransaktioner ved hjælp af moduler såsom debet og kredit, løn og kontooversigt.” (Kilde) 

 De seneste år har der været en markant udvikling i online regnskabsprogrammer, hvor de mest populære er Dinero, Billy og E-conomic

Den primære forskel ligger i, hvad programmerne kan håndtere. Et regnskabsprogram er meget begrænset i funktionalitet og har ikke den samme mulighed for at sammenkoble arbejdsprocesser på tværs af afdelinger. 

Regnskabsprogrammer er velegnede til små virksomheder, som har simple arbejdsprocesser og som ikke har behov for at tilpasse løsningerne til deres behov. Ulempen er altså den begrænsede funktionalitet og manglende mulighed for tilpasning. 

ERP systemer kan håndtere en større kompleksitet og tilpasses til virksomhedens behov. Det er dyrere at implementere og har typisk også en højere månedlig omkostning. Hos Onzite oplever vi dog ofte, at det er en god investering, som virksomhederne henter ind igen på optimering og automatisering af arbejdsprocesser.  

Fordele og ulemper ved ERP

Vi har samlet fordelene og ulemperne, der er forbundet med at anvende et ERP system. Det er begrænset, hvad der er af ulemper ved at vælge et ERP system.  

Fordelene ved et ERP system

 • Forbind dine arbejdsprocesser
 • Samlet database for virksomheden
 • Høj effektivitet og besparelser
 • Enkel IT med en integreret løsning
 • Øget fleksibilitet med effektiv drift
 • Bedre indsigt og rapportering

Ulemperne ved et ERP system

 • Det kan være en stor investering for nogle virksomheder at komme igang
 • Medarbejderne skal oplæres i systemet
 • Tidligere blev det anset som sårbart at have alle sine data ét sted. Nu er de fleste ERP systemer cloudbaseret, så dette er ikke længere en ulempe. 

Rådgivning om ERP system

Du kan altid kontakte os for at høre mere om et ERP system til din virksomhed. Det er uforpligtende og helt gratis.

Du kan også komme i kontakt med os ved at ringe på +45 70 27 43 46

Vi holder derudover løbende seminarer både fysisk og online, som du ligeledes kan deltage i for at få mere information. Du kan tilmelde dig en gratis introduktion til Uniconta ved at klikke her

Vi er certificerede Uniconta partnere og har hjulper mange virksomheder i forskellige brancher med at optimere deres drift ved implementering af ERP systemer.